Onderwerpen

Monday, December 1, 2014

Water drinken doe je zo! Beter voor het milieu en beter voor jezelf.

Dat water drinken goed is voor ons weten we allemaal. Water is leven! Toch vinden veel mensen het moeilijk voldoende water tot zich te nemen. Het lijkt saai, het smaakt naar niks, de meeste mensen in het westen drinken liever iets anders. Toch is het hartstikke goed om daar NU wat aan te doen. Minder drinken van dat anders en meer drinken van water. Je merkt de verschillen in je lijf en je huid als je voldoende water drinkt snel. Het geeft energie en het levert direct positieve effecten in je stofwisseling op. Maar welk water drink je eigenlijk? Tap je jouw daily juice rechtstreeks uit de kraan? Of tank je met flesjes van de supermarkt?
In dit blog geef ik tips om tot een goede, gezonde en veilige persoonlijke waterhuishouding te komen. Santé!

Friday, November 28, 2014

Een baan voor jou?!

Het zoeken naar een baan is niet altijd gemakkelijk. Er zijn zoveel plekken waar je kunt zoeken tegenwoordig en niet iedere baanzoeker kent die plekken. Het vinden van een baan is nog lastiger. En het houden van een baan.... Ik merk dat ook heel veel mensen daar problemen mee hebben. Ik ook hoor, count me in! Ik zoek, vind en ai... weer in de bekende valkuil getrapt....
Los van omstandigheden bij het bedrijf waar je werkt, kun je daar zelf toch echt wat aan doen. De fladderaars zijn zoekende zeg ik maar. Want, waarom heeft de ene persoon wel al jaren een stabiel werkverleden en toekomst perspectief en de andere persoon niet? Het leek me daarom interessant hier een blog aan te wijden. In dit blog vind je tips hoe je het gefladder de baas kunt zijn.


Tuesday, November 11, 2014

Bioresonantie 1: waarom en hoe.

In dit blog schrijf ik over de Bioresonantie therapie waar ik eind september mee ben gestart. Omdat ik inmiddels de positieve effecten van de therapie merk, wilde ik graag delen wat het inhoudt en met welke klachten ik deze therapie ik ben gaan doen.

We leven al in november, maar om dit blog te verduidelijken duik ik nog even terug naar de afgelopen zomer. Deze zomer was ik vanaf dag 1 van onze vakantie behoorlijk ziek met ziekenhuisopnames en de hele rambam er bij op de koop toe. Dat was niet geheel volgens planning, want we waren onderweg naar het zonnige Benidorm om even te genieten van zon, zee en strand. Maar mijn lijf protesteerde vanaf de snelweg in België nogal hevig op onze plannen. De wereld draaide, ik kon geen licht verdragen en misselijk dat ik was! Eenmaal in Zuid-Frankrijk aangekomen ging het helemaal mis en een nachtje erover slapen hielp helaas niet. De volgende ochtend strompelde ik met mijn laatste energie naar de receptie, die onmiddellijk 112 belde. De Ambulance kwam en daar ging ik dan, naar het spetterende ziekenhuis van Beziers! Ik spreek geen woord Frans, maar wat waren ze lief daar!

Friday, November 7, 2014

Gruwelijk lekkere cake zonder melk en rijsmiddelen

Zoals beloofd op facebook post ik hier het recept voor de mega lekkere cake die ik deze week maakte. Ik wilde testen of ik een lekkere cake à la Rosa kon bakken zonder melk en het E450 ingrediënt. Ik mag het niet meer en zowel melk als E450 (rijsmiddelen) zitten in heeeeel veel baksels. Check de pepernoten verpakkingen of de cake mixen in de supermarkt maar eens!
Het zit onder andere in het bakpoeder wat je gebruikt om de baksels te laten rijzen en aangezien ik dat altijd gebruik bij het bakken van een cake. Het was even zoeken en puzzelen met de verhoudingen, maar het is me gelukt een heerlijke cake te maken met ingrediënten die ik wel mag hebben. Het is een aanrader hoor en gezien het feit dat de cakes al weer bijna op zijn (binnen een dag!!), mag ik concluderen dat dit recept ook bij de rest van mijn familie en wat vrienden in de smaak valt. Dus als je tijd hebt dit weekend....


Heerlijke cakes met een lekkere structuur en dankzij de framboos een
beetje friszoete bite. Yum!

Thursday, October 30, 2014

Pompoensoep met oerpeen en kleurrijke bieten

Ik ga als het even lukt op woensdagen naar de markt bij ons in de wijk. Daar staat een fantastische groentekraam (van The Big Apple) met een fijn aanbod tegen leuke prijsjes. Ik vind het leuk om random mijn boodschappen trolley vol te laden en dan thuis pas te bedenken wat ik met al dat lekkers ga doen. In gesprek met de verkoper over al dat moois wat de natuur ons brengt sneed hij een peen en een paar bieten open. "Hier deze moet je nemen voor je foto's"; zei hij. Verkocht! Wat ik er meer mee ging doen zag ik later wel en zie hier het resultaat: een heerlijk, gezond en kleurrijke soep op zijn Roos'.


Tuesday, October 28, 2014

Dagtrip tip: Markthal Rotterdam

Als Limburgse kwam ik op mijn 15e voor het eerst in Rotterdam om vakantie te vieren. Op mijn 16e besloot ik er te gaan studeren en op mijn 17e betrok ik een kamertje in West met mijn zus en toenmalige vriendje. Wat een avontuur voor een meisje dat in de dorpen tussen de heuveltjes opgroeide. Het mooie was, dat in dat jaar (1996) de Kop van Zuid flink aangepakt werd, de Erasmus brug geopend werd (ra ra wie bij de openingsbrunch, waar de koningin bij was mocht bedienen!!) en de stad vanaf die tijd in een razend tempo gemoderniseerd werd. Het uitgaansleven zoals ik dat gewend was met zijn house scene kakte een beetje in, maar er voor in de plaats ontstond een popcultuur en werd er meer en meer aan festivals gedaan. Ook bleef de architectuur zich verder ontwikkelen wat anno 2014 heel goed zichtbaar is. Kijk maar naar het CS, de Luchtsingel, en Little Manhattan of de Mullepier om maar even wat te noemen.

Maar eigenlijk wilde ik het daar helemaal niet over hebben. Ik wilde het hebben over Rotterdams nieuwste paradepaardje, dat geopend werd op 1 oktober 2014. Een toeristen lokkertje.

Tuesday, September 9, 2014

Omdenken voor schoolgaande kinderen met vreselijk veel schoolwerk

De scholen zijn nu allemaal echt begonnen. Alle regio's in Nederland hebben weer gevulde schoollokalen. De spanning is er weer af en het ritme zit er weer in. Kinderen hebben weer een hoop te leren en veel werk te doen. Docenten hebben hier aardige schemaatjes voor. Tijdsschemaatjes. Bepaalde onderwerpen en hoeveelheden werk moeten binnen bepaalde tijd afgerond zijn. Er zijn kinderen die na het krijgen van een opdracht direct geconcentreerd hun werk gaan doen en blij worden van de drive die ze hiervan krijgen. Maar er zijn ook een hoop kinderen die stress of spanning ervaren bij het horen van wat ze "allemaal" moeten doen en daardoor dichtklappen, gaan lanterfanten of uitstellen met als gevolg dat het uitvoeren van de opdrachten niet haalbaar meer is. STRESS!!

Ik deel graag in een paar korte stappen de manier waarmee je kind kan ontstressen en spanning kan omzetten in functionele energie. De beloning: opdrachten die op tijd af zijn en een kind dat trots is omdat het gelukt is. Ik pas het toe op mijn dochter en merk dat ze hierdoor een stuk rustiger blijft onder (werk)-druk. Lees hier over de paar technieken die ik toepas om haar visie op het werk te veranderen.

Wat heeft ze een zin in dit schooljaar!!

1. Omdenken

Dit is niets anders dan negatief denken omzetten in positief denken. Denken in kansen en mogelijkheden, in plaats van in onmogelijkheden en falen.

Kinderen die stress ervaren bij het krijgen van hun werk op school of huiswerk, denken merendeels negatief. Ze denken dat ze het niet kunnen. Ze denken dat ze daardoor geen tijd overhouden voor leuke dingen. Ze denken dat ze dom zijn of stom etc. Ze denken hoe dan ook negatief, anders waren ze al lang aan de klus begonnen met die brede smile die je eigenlijk op hun gezicht wilt zien.
Belangrijk is dus dat die negatieve gedachten omgezet worden in positieve gedachten. In YES! I CAN! Heel logisch. Je moet ze laten zien dat het wel kan en dat het wel haalbaar is. De manier waarop je dat kunt doen lees je in de volgende hoofdstukjes.





2. Maak van een olifant een mug

Negatieve denkers zijn er een kei in van een misschien aanwezige mug, een 100% zeker aanwezige olifant te maken. Een agressieve nog wel, die stampvoetend achter ze aan komt rennen. Best eng inderdaad. Zo geldt dat ook voor het schoolwerk. Dat is groots, moeilijk, vreselijk en onhaalbaar in de gedachten van de negatieve denker.
Ik zeg: maak van die olifant een mug. Hak het in stukjes. Niet letterlijk natuurlijk. Leer je kind dat hij/zij het werk op kan splitsen in stukjes en dat het kind het werk stukje voor stukje gaat maken. Voor je kind het doorheeft zijn alle stukjes klaar!

In de praktijk ziet dit er zo uit:
(Ik gebruik een situatie met mijn dochter als voorbeeld)

Probleem in de ogen van mijn dochter:
Veeeeels te veel rekenwerk te doen op school en bovendien zijn de sommen vreselijk moeilijk. Gevolg van de stress die ze bij voorbaat krijgt was dat ze ging kletsen en uitstellen. Haar probleem wordt groter, want haar werk krijgt ze niet af. Omdat ze het werk niet af krijgt moet ze het de volgende dag gaan doen, maar daar komt tevens nieuw werk bij. Je begrijpt dat dit voor haar een groot probleem wordt! Drama gewoon! Ze krijgt er hoofdpijn van en denkt gelijk dat het een rot jaar gaat worden. Tijd om te kalmeren dus.

Oplossing:
Ik leer mijn dochter het volgende toe te passen als ze dit weer ervaart op school.

1. Hak het werk bij ontvangst in kleinere stukjes.
2. Reken uit hoeveel effectieve tijd je echt hebt voor de opdrachten (negatieve denkers denken vaak dat het glas half leeg is en er dus effectief weinig tijd is voor de klus). Een schooldag is 6 uur - 1 uur pauze, 1 uur was voor iets anders bestemd, 1 uur was voor instructie. Volgens mijn dochter bleven er 2 uur effectief over.
3. Reken uit hoeveel tijd je per kleiner stukje opdracht nodig hebt. Ze had het over 8 pagina's (later zei ze 2), dus dat was 15 minuten per pagina.
4. Ik vroeg mijn dochter of die 15 minuten per pagina gemiddeld haalbaar waren. Toen ze het op deze manier bekeek was ze opgelucht en zei ze dat het eigenlijk wel meeviel en ze waarschijnlijk zelfs tijd over zou houden.

Mijn dochter besefte in het gesprekje en tijdens de berekening dat ze het probleem groter maakt dan nodig is. In die 2 uur kan ze de opdrachten gemakkelijk uitvoeren, als ze de stress niet omzet in uitstelgedrag en kletsen. Door het voor haar zo op te splitsen in stukjes beseft ze dit.
De volgende stap is dat ze dit zelf kan doen VOORdat de stress in haar overheerst, zodat ze niet meer bang is te starten met de opdrachten en alles binnen de afgesproken tijd af heeft. De kans is groot dat ik dit nog regelmatig met haar door moet nemen op deze manier voor het een automatisme voor haar is en ze niet automatisch bang is voor werk. Dat heeft ze zich namelijk ook in de loop van de jaren aangeleerd. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jouw kind. Maar als je deze oefening consequent en geduldig blijft doen, zit het omdenken er straks automatisch in. Bye bye stress en hello relax! Ook handig voor later!




3. Denken in het moment

Kinderen die spanning ervaren bij schoolopdrachten hebben vaak ook moeite met in het moment te denken. Ze denken nu over wat aan het eind van de dag af moet zijn. Ze denken nu aan wat gebeurt als het niet af is. Naast het omdenken en in stukjes hakken van de taken, moeten deze kinderen dus leren denken in het moment.
Denken in het moment kost tijd om aan te leren.  Het hangt samen met het in stukjes hakken van de opdrachten. Leer je kind dat het als het met stukje 1 bezig is, dat het niet aan de andere stukjes denkt. Nu is stukje 1 aan de beurt. Leer je kind deze bewuste manier van bezig zijn. Leer je kind door het zelf ook te doen. Corrigeer je kind (liefdevol) als het tijdens het werken uit het nu denken stapt. Gedachten kunnen afdwalen, maar je kind kan zichzelf ook weer (liefdevol) dwingen bezig te zijn met waar het mee bezig was. Leg ook uit dat als het NU aan de slag gaat en niet denkt aan wat straks moet, kan of mag, de klus hoe dan ook sneller gedaan is en het kind ook met meer tevredenheid de klus zal klaren.

4. Well done!

Leer je kind zichzelf te belonen als het gelukt is taken af te ronden. Leer je kind dat het gedurende het leerproces zichzelf mag belonen, ook als het zichzelf nog vaak moet corrigeren of stressmomentjes ervaart. Belonen is stilstaan bij wat goed is gegaan, waardoor de negativiteit en het doemdenken uiteindelijk helemaal gaan verdwijnen en het positief denken steeds meer een automatisme wordt. Dat proces duurt even, maar beloningsmomenten maken het proces bewust.
Met belonen doel ik niet op het geven van een kado of iets lekkers, al mag dat heus wel een keer. Het belonen moet namelijk geen doel worden, maar een middel om er bij stil te staan dat iets wat moeilijk was, gelukt is. Een evaluatie momentje, waarbij je kind zichzelf op de schouders kan kloppen en zeggen: "Hee! Het is me gelukt! Wat fijn!".


Dit is mijn manier om mijn kids positief te laten denken. Uitdagingen zijn er overal en altijd. Vooral mijn dochter vindt het soms lastig hier mee om te gaan. Deze technieken geven haar veel rust en zorgen er voor dat ze op een meer ontspannen manier met dingen om gaat.

Ik hoop dat jullie hier mee uit de voeten kunnen. Schroom niet om je vraag of feedback te droppen als reactie.
Heb een TOP schooljaar!


Good things are closer than you think

Sweet greets,
Rosalie


Friday, June 6, 2014

7 Gezonde ontbijtjes en meer!

Mensen die itisgoodinmyhood op instagram volgen zien regelmatig een foodpic voorbij komen. Wij houden namelijk erg van lekker eten. Maar we houden ook van eten dat ons voedt.
Voor mijn gezondheid is het superbelangrijk dat ik let op wat ik eet. Te veel verkeerde suikers worden gelijk afgestraft en niet alleen met een dikke bil, nee ik voel me er gewoon beroerd door. Ik at altijd al gezond en heel bewust, maar ik ben nu inmiddels een maand heel consequent schoon aan het eten, met resultaat. Ik voel me beter en heb veel minder last van mijn darmen. Daarvoor cheatte ik meer dan nu, vooral met brood met hagelslag erop en vond ik het lastiger goed te ontbijten omdat sinds ik kinderen heb mijn honger 's ochtends soms ver te zoeken is. Ik had vaak suikerpieken, cravings en mijn buik deed altijd pijn.


Mijn ontbijt vandaag: sinaasappel, banaan, annanas, galia meloen en 
abrikoos met een super juice sapje met sinaasappel, wortel en gember.
Gisteravond at ik een tompouche met de kinderen in verband met de 4-daagse.
Ik was hier zooooo misselijk van dat ik vandaag echt heel erg behoeft had 
om te cleanen met fruit.


Omdat ik het  vooral 's ochtends lastig vindt om clean te eten, heb ik nu standaard de ingrediënten in huis die snel en gemakkelijk voor een lekker en gezond ontbijtje zorgen. Het leek mij leuk om een aantal ontbijtjes te delen, zoals ik dat ook op instagram regelmatig doe. En ook wil ik een ingrediëntenlijst delen van voedingsmiddelen die ik standaard in huis heb, zodat ik de neiging weersta om 's ochtends al te cheaten.

Wednesday, June 4, 2014

Reisblog: Nederlandse bestemming "De Zeeuwse Stromen".

Gastblog door Travel Councellor Joyce Spencer

Dit is mijn eerste echte blog voor “itisgoodinmyhood” en ik wilde vandaag wat schrijven over een bestemming waar ik in de mei vakantie naar toe ben geweest.

Het voorjaar, de meivakantie of een extra lang weekend vanwege de feestdagen, het zijn ideale momenten om er even tussenuit te gaan. Bijvoorbeeld naar het buitenland, misschien in de vorm van een stedenreis, een zonvakantie of een eigen vervoersreis. Maar vakanties in Nederland zijn ook erg leuk. Dichtbij huis, maar er toch echt even uit.





Ik ben in de meivakantie dan ook met mijn gezin lekker naar Zeeland geweest. We kregen zon en de zee en het strand waren op loopafstand. We verbleven in hotel De Zeeuwse Stromen, dat in de duinen van Renesse ligt. Een heerlijk hotel waar ik al meerdere keren ben geweest. Dit hotel heeft onlangs een Zoover Award gehad, wat ook echt niet voor niets is. Je krijgt er goede service, heerlijk eten, mooie schone kamers en gasten kunnen gebruik maken van fijne faciliteiten zoals gratis parkeren, gratis WIFI, een wellness center, diverse sport- en spelfaciliteiten en een binnen- en buitenzwembad. De ligging is ideaal, op loopafstand van het strand en met vele leuke activiteiten voor jong en oud in de buurt, bijvoorbeeld paardrijden, fietsen, tennissen, minigolf of heerlijk wandelen langs het strand. We hebben echt genoten van ons verblijf hier en ik kan het dan ook iedereen aanraden!


We hadden erg mooi weer in de meivakantie. Dit buitenbad is dan echt ideaal!

Meer informatie over deze top locatie vind je hier: http://www.zeeuwsestromen.nl/


De duinen van Renesse.


Heb je nog niets geboekt voor de aankomende zomer? Leg je wensen bij mij neer en ik zoek een perfecte vakantie op maat voor je uit! Voor deze service betaal je niks extra’s!!
Kijk op http://www.travelcounsellors.nl/joyce.spencer. Mailen mag ook natuurlijk: joyce.spencer@travelcounsellors.nl. Bellen gaat veel sneller: 0180-84 69 47  of  06- 13 10 95 55


Life's a beach!


Ook leuk: laat je reisvragen weten via itisgoodinmyhood@gmail.com. Je krijgt altijd antwoord!! en wie weet plaatsen we hem ook in de blogs!!

Good things are closer than you think




Tot de volgende reisblog!
Joyce



Monday, June 2, 2014

Beauty webshopping bij Miss Lipgloss en Lush

Vorige maand plaatste ik voor het eerst een online bestelling in de webshop van Miss Lipgloss en Lush Nederland. Normaliter vind ik dat met beautyproducten een beetje tricky, vooral als ik ze nog nooit eerder gezien of gebruikt heb. Ik maak bij het aanschaffen van beautyproducten bij voorkeur gebruik van zoveel mogelijk zintuigen: tast, geur, zicht, proeven (??) en als het even kan vraag ik om een tester om het product uit te proberen. Toch waagde ik het er dit keer op. Ik bestelde producten zonder al die zintuigen gebruikt te hebben. Spannend! In dit blog een overzichtje van mijn beauty bestellingen en mijn mening over de service en producten.

I've got mail!!


Friday, May 30, 2014

LOOkX make-up event bij Wellnesselande

Afgelopen woensdag was ik bij het LOOkX make-up event dat in samenwerking met de Skin Care van Wellnesselande in Barendrecht georganiseerd werd. Het was een kleinschalig event. Voornamelijk klanten van Wellnesselande en klanten van het Skin Care Center van Wellnesselande waren uitgenodigd. Het leek me leuk om er heen te gaan, omdat we door een visagiste van LOOkX opgemaakt zouden worden en we alles konden vragen wat we wilden over de make-up en het gebruik ervan. Dat lukt in een winkel niet altijd en ik vind het ook niet prettig om midden in een shop opgemaakt te worden, waar tig klanten op mijn gezicht zitten te kijken. Nee, dan liever in de relaxte lounge van Wellnesselande, waar de tijd genomen werd onder het genot van een zomers hapje en drankje.


Zomerse drankjes met smaken passend bij de kleuren van de LOOkX make up!

Wednesday, May 28, 2014

Holland Zomer Festival Ahoy

Een tijdje geleden hadden wij contact met de organisatie achter dit zomerse festival, dat in de Ahoy plaats gaat vinden. Het leek hen leuk dat itisgoodinmyhood voor ze ging bloggen. Aangezien wij nogal blij worden van dit soort events, konden wij daar natuurlijk geen nee tegen zeggen! Hoewel het event pas over een maandje plaatsvindt (van 26-6 tot en met 29-6), wilden wij jullie alvast een tipje van de sluier geven. Dan weten jullie vast waarvoor jullie je agenda kunnen blokken!



Nieuwe samenwerking! Alles over reizen door Joyce Spencer.

Hoi allemaal! itisgoodinmyhood heeft een leuk nieuwtje. We gaan samenwerken met Travel Councellor Joyce Spencer. We kwamen elkaar al regelmatig tegen via Social Media en op events in de buurt en omdat het ons leuk leek om informatieve blogs over reizen en de reisorganisator behind the scenes te plaatsen, hebben wij haar benaderd voor itisgoodinmyhood. Het leukste is: ze woont in MY HOOD!

Vanaf nu zal Joyce om de week op woensdag een blog plaatsen met reistips, bestemmingen, weekendjes weg en meer leuks op het gebied van reizen. Vandaag haar eerste post: een kennismaking. Veel leesplezier!


Sunday, May 25, 2014

ilovefashionbloggers Q&A @nhowrotterdam Plog

Goedemorgen allemaal! Gistermiddag ben ik naar het ilovefashionbloggers Q&A event geweest in het Nhow hotel in Rotterdam. Ik heb geen liefde voor grote gebouwen, maar het Nhow hotel stond op mijn wish list 2 visit vanwege de relaxte lounge bar op de 7e verdieping met uitzicht op de Erasmus brug waar ik al zoveel over had gehoord. Daar komt bij: I love fashion, I love events en I love blogging. Dat is dus 1 + 1 + 1 + 1 = 4 redenen waarom ik moest gaan. Voor het eerst is een bloggersevent in de buurt en zou ook Negin Mirsalehi, mijn favo fashion blogster, vragen beantwoorden tijdens de Q&A. Need I say more? Ik moest dus gewoon gaan!


#010latenzien #gersmagazine


Ik ga jullie niet vervelen met alle informatie die ik heb gekregen en ook niet met de antwoorden van de Q&A. Het leek me wel leuk wat foto's te laten zien. Een event Plogje zeg maar. Hoewel je pas echt weet hoe zo'n bloggers event is als je er heen geweest bent, geeft deze Plog je een sneek-a-peek, inclusief linkjes naar de blogs van aanwezige bloggers. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Thursday, April 10, 2014

Shoplog kids fashion en fotowedstrijd Shoeby Carnisselande

Ik ben voor het schrijven voor @carnisseveste steeds vaker te vinden bij de shops op het winkelcentrum. Maar bij Shoeby kom ik toch het liefst. Al vanaf het begin is de ontvangst altijd super gastvrij en ook de kids hebben er hun plekje gevonden. Ik heb nog filmpjes van Eliorah, toen ze 3 was, al zingend bij de gamestation. Ze leerde daar het album van Kus uit haar hoofd. En Micah is inmiddels ook niet echt weg te slaan bij de spelletjes.




Okay, vooruit... Voor een spekkie, krijg je hem wel naar de kleedkamers toe. Gelukkig maar, want ik vind zoveel leuke kleertjes voor Micah bij Shoeby en we hebben weer gave items geshopt. Het leek me dan ook leuk hiervan een shoplog te posten.

Hier vast een sneek peek...


Weet je al wat dit is??

Tuesday, April 8, 2014

Outfit post: vrouwelijk, eigenwijs en opvallend en inclusief een bijdrage van Boobooz.

Ik ga regelmatig gekleed in een opvallende outfit en draag tevens graag opvallende sieraden. Opvallend in de zin van kleurrijk of speels. Ik houd van blije sieraden en eigenwijze sieraden en kwa kleding houd ik van draagbare kleuren en lekkere stofjes die vooral niet mogen kriebelen. Kledingstukken waar ik elke keer aan moet plukken zijn niet aan mij besteed. Vrouwelijke kleding dan weer wel. Comfy vrouwelijk graag. Terwijl ik dit schrijf kan ik het niet laten om even links van mij in de spiegel te kijken naar de bungelende, knalgele bad eendjes oorbellen die ik van mijn dochter geleend heb. Bambi en Stampertje all over op mijn shirt en als ik zo naar buiten ga gaat er een floral print colbertje over heen.

De outfit post van vandaag bevat echter geen komische figuurtjes of wilde opdruk. Eigenlijk is hij heel simpel, maar toch opvallend en vrouwelijk. De accessoires maken hem weer eigenwijs. Kijken jullie mee naar de foto's van de outfit en de details die mijn dochter voor mij geschoten heeft?




Friday, April 4, 2014

Primark Shoplog April 2014

Vorige maand was ik bij de Primark om voor de kids te shoppen. Ik schreef in dat shoplog al dat ik veel leuks zag voor mezelf en ik zeker terug zou gaan voor serious mommy shopping. True, True. Ik ben terug geweest en wat voor leuks ik allemaal mee heb genomen zie je in dit shoplog. Denk aan disney, denk aan bathroom cuteness, denk aan bloemen, denk aan vrolijke prints, denk aan sport, denk aan accessoires.... Kortom: wat zit er in deze tas??


Super verwend met deze gevulde tas en de tas-in-tas.

Thursday, April 3, 2014

Nieuwe Challenge: 5-doelen-per-maand-plan

Aaaah! Ik wil zo veel, maar al die dingen die ik wil, doe ik niet. Waarom? Ze blijven hangen ergens tussen het stukje tijd, doen, gezondheid en drukke gezinsagenda. Jammer. Want daardoor komen er steeds meer dingen op mijn "willen" lijstje en komt er soms nog minder van het DOEN!
Nu zag ik vanochtend bij Teksuh op haar blog een leuke manier (en een stiekem ook wel oh-zo-voor-de-hand-liggende-manier) om er iets aan te doen: het 5-doelen-per-maand-plan (hier de link: http://www.teskuh.nl/2014/04/03/my-april-goals/). Dit ga ik ook doen en het lijkt me leuk als jullie mee doen. Daarom een challenge!

Het is net als de wekelijkse spaar challenge die ik begin dit jaar op mijn blog zette, een stuk minder groots om aan te gaan en je geeft jezelf hiermee toch weer een extra schopje onder je billen om WEL te doen wat je wilde. 5 dingen per maand. Zo moeilijk is dat niet. Lees verder hoe je mee kunt doen aan de Challenge. En nog leuker... ik ga elke maand een geschenk geven aan een medechallenger. Doe je mee??

Uit het Flow Simplify your life boek.

Tuesday, April 1, 2014

Outfitpost met kant, faux leder, stiletto's en ballonnen. Feestje!

Een paar weken geleden plaatste ik een blog met Shoe Candy. Ik heb toen gelijk foto's gemaakt voor outfit inspiraties voor het feestje van afgelopen zaterdag. Ik draag bij voorkeur vrolijke outfits en accessoires, dus dat was dan ook mijn doel: draagbaar, vrolijk en passend bij MTCparty.
Toen we gingen fotograferen had ik veel bekijks. Haha. Komt vast door de ballonnen. Dat zijn ze niet gewend in het dorp. Ik wilde wachten met het plaatsen van de foto's tot na het feestje. Nu dus.

Ballonnen, Stiletto's, visgraat panty, faux lederen short, kanten jurkje en 
felgekleurde accessoires. Tijd voor een feestje.
(deze foto's zijn genomen door mijn nichtje Tamara Nout)


Monday, March 31, 2014

Plog: MTCParty Body Double



Ik ga lekker luchtig beginnen op de maandag, al kost het me vandaag toch enige moeite om hoe dan ook te beginnen. Ik ben vast niet de enige. Ik hoorde vanochtend al een paar moeders zuchten op het schoolplein. We moeten weer wennen aan de zomertijd en hoewel we die vroeger licht-later donker tijden echt heel fijn vinden is het altijd weer even schakelen geblazen.

Daarom een luchtige en vooral feestelijke plog. Afgelopen zaterdag was er namelijk weer een bescheiden feestje (as if!) in de Cruise Terminal, namelijk de welbekende MTCparty van Ted Langenbach, inclusief een kleine pre-party

Thursday, March 20, 2014

2-out-of-3: Sweetie pie smoothie

Het tweede smoothie recept van vandaag, gebruik ik graag als lekkere-start-van-de-dag, maar hey... het is lunch tijd en daar past deze lieverd ook prima bij!

Soms heb je van die dagen dat je wel wilt maar het niet lukt. Ik dompel me dan meestal in zoete kleurtjes, liefst rose. Dat oogt lekker vrolijk en geeft mij altijd wel weer positieve zin. Nu werkt dat met eten ook zo, maar je zelf pamperen met zoete dingen is niet altijd even gezond. Gelukkig hebben we fruit. En gelukkig hebben we smoothies. Nu kun je zoet snoepen om jezelf een gezonde, positieve boost te geven. Ik drink hem zoals gezegd bij voorkeur aan het begin van de dag, maar eigenlijk kan hij altijd, overal, elke dag: Sweetie Pie!


I need a sweetie pie!!

1-out-of-3: Flu Away smoothie

Poeh Poeh, ondanks het zachte weer wordt er momenteel flink wat af gegriept. Vorige week beleefden we hoogtepunten geloof ik. Correctie; hoop ik. Dus ik ben flink in de weer met vitaminerijke drankjes. Dit recept is de eerste van 1-out-of-3 smoothie recepten die ik vandaag ga publiceren. De eerste om 09:00 uur, de tweede om 12:00 uur en de derde om... ra ta ta... 15:00 uur. In de drie smoothies van vandaag zit alles om gezond je dag te beginnen, als lunch breaker of als voedzaam tussendoortje. Je kunt er op je avond eten na dan, de hele dag mee door. Zonder dat je honger hebt en met alle voedingsstoffen die je kunt gebruiken om op krachten te komen.

De eerste van vandaag is een echte flu killer met veel fruit en daarbij warmende kruiden om de kou uit het lijf te halen. Lekker fris, voedzaam, fruitig en spicey, met veeeel vitamine c en antioxidanten. Dat hebben we nodig, want gewoon eten lukt niet altijd zo goed als je niet lekker bent. Shu Shu kill that flu!


Zippin tha flu away

Tuesday, March 18, 2014

beautiful ocean blue nails

Met een nieuw seizoen, krijg je zin in nieuwe dingen en vooral als het lente wordt. Nieuwe make-up kleurtjes en nagellakjes zijn dan een echte blijmaker voor mij. Inmiddels zijn de collecties voor het komende seizoen allemaal redelijk compleet in de schappen, dus je kunt weer veel inspiratie op doen en experimenteren.

Ik heb al aardig wat kleuren in mijn nagellak laatje liggen, verwende ik, maar de blauwtint die je dit seizoen veel ziet miste ik nog. En aangezien blauw mijn favoriete kleur is, ben ik de afgelopen weken op zoek gegaan naar de perfecte kleur lente blauw. Ik vond hem bij de Hema. Echt waar. Geen Opi, Essie en meer leuke merken had dé blauw getinte lak die ik zocht. Maar Hema, de grote budget vriend, de Hollandse Glorie had hem staan hoor. En nog leuker, er waren meerdere varianten van en er is zelfs bijpassende oogmake-up van dezelfde kleurenlijn. Die heb ik laten staan, want ik ging voor de nagellak. Raad eens welke nagellook ik draag vandaag.... Nb ik vond de lak zo mooi dat ik niet kon stoppen met fotograferen. Hihi... Je zult het wel zien ;-)...


Tuesday, March 11, 2014

Shoe Candy voor super sweet high heels

Waar houden vrouwen van?? Sweets en shoes toch? Daar bedacht de eigenaresse van webshop "Diewilikhebben" iets heel leuks op: Handmade Shoe Candy! Het is niet eetbaar, maar voor je high heels té leuk om niet van te snoepen. Ze zijn onlangs uitgebracht en ik kreeg een pakketje thuisgestuurd. Ik heb gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt en nieuwe pumps besteld bij http://www.diewilikhebben.com/. Ik kreeg ze vorige week binnen en heb met dit mooie weer leuke foto's kunnen maken op mijn nieuwe heels mét hun Shoe Candy. Maak ik je nu niet verschrikkelijk nieuwsgierig naar wat Shoe Candy is?



Friday, March 7, 2014

Styling inspiratie voor streetstyle looks met een zwarte kokerrok

In januari kocht ik online een aantal leuke kledingstukken bij Mango, waaronder een prachtige, zwarte kokerrok met split. Hoewel ik vaak blij wordt van online shoppen, moet ik ook regelmatig kleding terugsturen omdat het niet goed zit of tegenvalt. Nu viel deze rok mij helemaal niet tegen, maar hij zat te strak. Jammer! Hij was maar 15 euro, dus retour zenden vond ik zonde. Ik vond dat ik beter iemand anders blij kon maken met deze rok en bedacht mij dat mijn lieve achter nichtje hem vast heel gaaf zou staan.

Britney is 14, maar zoals het altijd heel snel gaat als de youngsters ineens naar de middelbare, inmiddels ook al een hele dame. Ik was dus heel erg benieuwd naar de foto's van haar met de rok. Gisteren ontving ik ze. Wow!!! Kokerrokken rulen ook bij dames van 14! Ze droeg het zakelijk, met een blouse en mooie pumps, maar op deze manier willen meisjes van 14 een kokerrok natuurlijk niet altijd dragen!
Ik bedacht me dus dat het leuk zou zijn om een blog te wijden aan diverse street style manieren om een zwarte kokerrok te dragen, zodat ook dames van 14 zien hoe leuk zo'n kokerrok kan zijn.

Kijken jullie mee naar de prachtige look van Britney en de leuke streetstyle inspiratie die ik vond op het web en bij een aantal bloggers?


Wow! Dacht ik toen ik deze foto zag.

Monday, February 10, 2014

Minthy Fresh Smoothie

Dat smoothies drinken niet alleen heel gezond is, bewijzen de dagelijke smoothie posts die ik op Social Media tegenkom. Lekker aanstekelijk is dat. Een mooie ontwikkeling, want we besmetten elkaar met een zeer verantwoord health virus. Met het drinken van verse smoothies krijg je veel goeds binnen. En good food is wat je lichaam nodig heeft om te kunnen presteren of herstellen en op de lange termijn ook om te kunnen functioneren.

Om mee te doen aan de hype, ben ik ook weer aan de slag gegaan met de staafmixer. Ik bedenkt graag combinaties van ingrediënten die lekker zijn en gezond. Graag deel ik met jullie mijn Minty Fresh Smoothie. Fris zoet, vullend en boordevol goeds. Lees hieronder wat je er voor nodig hebt, hoe je hem maakt en wat het voor je doet.

Vraag: het is groen en het is smooth... Rara wat is dat??